Over ons

Caffenu® ontwikkelde een unieke technologie; een capsule die de koffiekamer van het capsule apparaat reinigt.

Rowan Isaacman, bedenker van de Caffenu Cleaning Capsule

Het brein achter deze uitvinding is Rowan Isaacman.

Vanuit zijn technische achtergrond en als een van de eerste fabrikanten van Nespresso®-compatibele capsules ter wereld, bevindt Rowan zich al sinds 2010 in de capsule-industrie. Hierdoor heeft hij meer koffieapparaten uit elkaar gehaald en bestudeert dan de meeste mensen een warm ontbijt hebben gehad. Een van de grootste problemen die hij tegen kwam was de staat van de koffiekamers en de hoeveelheid aanslag van koffie olien/ vetten en resten die hierin achterbleven. “Meestal waren alle benodigde machines alleen maar toe aan een grondige schoonmaakbeurt om ze weer operationeel te krijgen. Je kunt sommige rotzooi die ik heb gezien in de koffiekamers van deze machines haast niet geloven “, zegt Rowan.

Dat is de reden waarom hij de Caffenu®-reinigingscapsule ontwikkelde. De reinigingscapsule heeft verbluffende resultaten opgeleverd bij het onderhouden van de machines om ze weer als nieuw te laten werken. Tegelijkertijd zorgt regelmatige reiniging van de koffiekamer met de capsule ervoor dat de koffiesmaak en -aroma behouden blijft.

In navolging op deze uitvinding, in eerste instantie alleen voor Nespresso® apparaten, kwam Caffenu® met nog andere reinigingscapsules voor andere toonaangevende capsule apparaten.

Verder is het assortiment hierna nog uitgebreid met tabletten en poeders voor reiniging van professionele en huishoudelijke koffiezet apparaten en een producten voor het ontkalken van apparaten.

Kortom een succesformule om de koffie lekker te laten smaken…